Strona główna

PODPROGRAM 2017 – efekty

Drukuj
Utworzono: wtorek, 17, lipiec 2018

1.    Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Leżajsku z terenu województwa podkarpackiego  przy współpracy z Podkarpackim Bankiem Żywności w Rzeszowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie:  sierpień 2017 – czerwiec 2018. 

 

 

2.    Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

·         warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

·         mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

·         cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

·         tłuszcze (olej rzepakowy),

·         dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 814 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa podkarpackiego.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

·         35,847 ton żywności;

·         3500 paczek żywnościowych;

5. W ramach Podprogramu 2017 dla 57 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 3 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

• Żywieniowe – 1 spotkanie dla 21 uczestników

• Kulinarne – 2 spotkania dla 36 uczestników

QualityJoomlaTemplates.com
Monday the 10th.